11-01-07

Orderuitvoering

Het order om 10 puts Coeur d`Alene (CDE) juni 2007 met strike USD 5.00 te verkopen, werd gisteren aan onze limiet van USD 1.00 uitgevoerd.  Daardoor gaan we de plicht aan om 1000 aandelen CDE te kopen indien ze in juni onder de strike van USD 5.00 noteren.  De actuele prijs van het aandeel is USD 4,27.  We ontvangen USD 1.000,-.  Als dekking wordt USD 5.000,- geblokeerd op de spaarrekening. De optie noteert in-the-money (actuele prijs is lager dan de strike). De optie is veel gevoeliger voor koersbewegingen van het onderliggende aandeel dan een out-the-money optie.  De optie heeft met andere woorden een hogere delta.

 

Definitie van een `delta: de delta  van een optie geeft een indicatie van de mate waarin de optiepremie reageert op koersveranderingen van de onderliggende waarde. Als een optie een delta heeft van 0.50, zal de optie voor de helft reageren op koersveranderingen van de onderliggende waarde.  Als het aandeel bv. 5 % stijgt, verandert de waarde van de optie met 2,5 %.  Een optie heeft een hogere delta naarmate zij verder 'in the money' is. Delta's zijn dus niet constant en varieren tussen 0 en 1.

 

Op Sinovac na deden alle onderliggende aandelen van onze optieportefeuille het goed.  Zo steeg YM Biosciences gisteren met 9,3 %, Novavax met 4,5 % en Evergreen Solar met 3,5 %.  

17:30 Gepost door | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waarom geen aandelen ipv opties ? Bij stigende beurzen lijkt het mij toch beter de aandelen te kopen, niet ?

Gepost door: lode | 13-01-07

Tipbelegger Elke beursdag een gratis aandelen kooptip.

Gepost door: Tipbelegger | 25-03-07

De commentaren zijn gesloten.