19-03-07

+ 70% vandaag ?

De aandelenkoersen van biotech bedrijven zijn logischerwijze zeer gevoelig voor resultaten van onderzoeksprogramma`s.  Dat hebben we met YM BIOSCIENCES (YMI – USD 1.50) ook in onze optie-portefeuille gevoeld.  Dit bedrijf meldde eind januari dat het het onderzoek naar de efficientie van een veelbelovend medicijn in de laatste fase moest stopzetten.De koers halveerde als gevolg van dit bericht. Het kan natuurlijk ook in de andere richting. Voor de opening van de beurs vandaag stijgt ACADIA PHARMA (ACAD – USD 6.69) met ruim 70 % tot USD 11.60 na positieve resultaten in de tweede onderzoeksfase van ACP-103, een middel tegen schizofrenie. We zijn juni puts met strike USD 5.00 short; we moeten m.a.w. aandelen ACAD kopen indien ze tegen de vervaldag onder die strike noteren.  Nu het onderliggende aandeel stijgt, neemt de waarschijnlijkheid op uitoefining  (en de prijsprijs) natuurlijk af. Hopelijk kunnen we de opties binnenkort voor een habbekrats terugkopen.

U vindt hier meer info :  http://biz.yahoo.com/bw/070319/20070319005460.html?.v=1

Een ander biotech bedrijf. dat we weliswaar niet in portefeuille hebben (omdat en geen opties op verhandeld worden), maar dat ons zeer bekoord is het Duitse MICROMET AG.  Het bedrijf noteert op de Nasdaq met ticker MITI.  Dit kleine bedrijf meldde gisteren positieve operationele resultaten.  Er werd een winst geboekt van USD 3.4 miljoen, toch uitzonderlijk voor een klein biotech bedrijf.  Ook de resultaten van het onderzoek in de tweede fase van het kankerbestrijdende middel adecatumumab bleken positief).

Intraday steeg het aandeel van USD 2.90 naar 4.75 om bij USD 3.25 te sluiten.  Het bedrijf heeft nog verschillende producten in de pipeline en heeft samenwerkingsakkoorden met o.a. Serono, MedImmune en Enzon Pharma. Het bedrijf wordt door maar weinig analisten gevolgd en er bestaan voorlopig maar weinig`message boards` over. Een message board is een forum waar elk belegger zijn zegje kan doen (hier een samenvatting van alle boards i.v.m. MITI :  http://www.boardcentral.com/cgi-bin/aios.cgi).  We vinden een koersen onder USD 3 koopgelegenheden.  Spijtig genoeg noteren er geen opties.  Anders zouden we zeker een positie nemen. (http://yahoo.reuters.com/news/articlehybrid.aspx?storyID=urn:newsml:reuters.com:20070316:MTFH19328_2007-03-16_17-32-37_BNG15932&type=comktNews&rpc=44.

Hebt u de capriolen van ACCREDITED HOME LENDERS (LEND – USD 10.90) gevolgd?  Dit bedrijf is actief in de zogenaamde subprime (risicovolle) particuliere kredietverlening in de USA.  We tipten ze bij USD 4.00 nog als een gokje vorige week; ondertussen stegen ze al tot USD 13.00 na overnamespeculuatie.

 

14:15 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: acad, miti, lend, ymi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.