31-08-07

Opnieuw in ENER

U kent Energy Conversion Devices (ENER - USD 25.68) nog? U herinnert zich misschien nog dat we in februari van dit jaar juni puts met strike USD 30 aan 3.60 verkochten en ze in april tegen USD 0.35 met een sluitingsaankoop terugkochten. Voor de duidelijkheid, ENER doet aan ontwikkeling en commercialisering van materialen, producten en productietechnologieën op het gebied van alternatieve energie. Het bedrijf levert o.a. fotovoltaïsch materiaal voor de opwekking van schone energie door het omzetten van zonlicht in elektriciteit. Verder levert het bedrijf hybride batterijen voor allerlei gebruiksmogelijkheden, waaronder transport, telecommunicatie, beveiliging, standby energie en ander prismatisch batterijgebruik. Vorige woensdag meldde het bedrijf een groter verlies voor het laatste kwartaal door hoog oplopende herstructureringskosten. Al bij al ontgoochelende cijfers en geen goed nieuws voor het aandeel. Het aandeel verliest 15% op 2 dagen en 25 % sinds begin van de maand. We vinden ENER nog altijd een interessante aankoopkandidaat in de sector alternatieve energie. We verwachten weliswaar niet onmiddellijk een herstel van de koers maar de ontgoocheling over de recente cijfers moet nu wel in de prijs verrekend zijn. We geven een klein order om 2 puts Oktober 2007 USD 25.00 aan een limiet van USD 1.65 te verkopen. De break-even koers bedraagt dan USD 23.35, nog eens 10% lager dan de huidige koers. Bij uitvoering van het order ontvangen we USD 330 (2*100*1.65) op onze spaarrekening. De tegenwaarde voor een eventuele aankoop bedraagt USD 5.000 (2*100*25). U kan hier de actuele optieprijs opvragen: http://finance.yahoo.com/q?s=EQIVE.X. Voor een grafiek klikt u hier: http://stockcharts.com/charts/gallery.html?ener. 

<a href="http://technorati.com/claim/5s3jqr4r9k" rel="me">Technorati Profile</a>

08:51 Gepost door in Orders | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ener |  Facebook |

Commentaren

NV Vivium = PV-groep = socialistisch (en anti-Vlaams?) Het zal u misschien niet ontgaan zijn. Er is iets eigenaardigs aan de gang op de verzekeringsmarkt in België. Een kleine speler PV is sinds enkele jaren op overnamepad geslagen. Enkele jaren geleden nam de PV-groep een groot deel van de Belgische verzekeringsactiviteiten van de Zwitserse groep Zürich over. Nu is ING aan de beurt, ook hier wordt de verzekeringstak overgenomen. Op die manier groeit een kleine speler van socialistische origine op de Belgische verzekeringsmarkt uit tot een middelgrote speler die nu ook via het kanaal van de makelaars hun producten aan de man kunnen brengen. Ze hopen dit ook in Vlaanderen te kunnen doen . Voorheen lag het zwaartepunt vooral in het socialistisch Wallonië, en werd er in hoofdzaak gewerkt met agenten.
Nu zou u kunnen zeggen: niets aan de hand.
Toch zijn er bij deze overnames enkele bedenkingen te maken.
1. Eerst historisch (minder belangrijk, maar toch): hebben de socialisten zich niet altijd met hand en tand verzet tegen de privéverzekeringmaatschappijen. Hebben ze niet altijd, zeker voor wat de “sociale verzekeringen” betreft – steeds gepleit voor een grote rol voor de staat: de notie winst maken zou in deze branche zeker niet op zijn plaats zijn. Deze mening is blijkbaar verleden tijd: zowel van Zürich als van ING werd de portefeuille arbeidsongevallen (privé-sector) overgenomen.
2. Meer problematisch is volgens mij de vraag hoe deze overnames worden gefinancierd. Belangrijk om weten is dat ook de socialistische mutualiteiten deel uitmaken van de PV-groep. Deze mutualiteiten draaien in de kern van het Belgische systeem, en worden bovendien goed betaald door de federale overheid. Hoe komt het dat zulk een relatief kleine maatschappij zoveel financiële middelen heeft om zulke overnames te financieren? Volgens mij klopt er iets niet. Zeker als zou blijken dat overheidsgelden rechtstreeks of onrechtstreeks gebruikt worden om overnames van privéverzekeringsmaatschappijen te financieren, dan moeten m.i. zulke toestanden aan de kaak worden gesteld. Immers, kan de succesrijke verkoop van een zakenbank hier wel alles verklaren? Daarom pleit ik hier voor een grondig onderzoek naar deze overnames.
3. Houden de socialistische besturen (van lokaal tot federaal) deze groep geen hand boven het hoofd? Zo had ik een onderhoud met iemand die werkt voor NV Vivium, het hoofd van de dienst arbeidsongevallen. En wat liet hij zich ontvallen; dat na de overname van Zürich door de PV-groep, de controle van het FAO (Fonds voor Arbeidsongevallen) in de arbeidsongevallentak van Vivium in kwaliteit en kwantiteit sterk werd verminderd, en niet te vergelijken is met de controles die Zürich voorheen onderging. Zou dit toeval wezen, beste socialistische heren op het departement sociale zaken? Ook is het bekend dat socialistisch bestuurde gemeenten en steden steevast bij PV zijn verzekerd. We denken hier aan Antwerpen, Charleroi, enz.
Conclusie: al wat ik vraag is een objectief onderzoek naar deze overnames en praktijken. En weet, bent u verzekerd bij NV Vivium: dan bent u in socialistische huize beland! Veel succes…

Gepost door: ano | 31-08-07

De commentaren zijn gesloten.