23-10-07

Bottom fishing...

Vorige vrijdag vervielen onze verkochte oktober USD 25 puts op ENERGY CONVERSION DEVICES (ENER / USD  25.59 / YTD – 8,4 %) waardeloos.  De premie van USD 330 is dus volledig verdiend. Op basis van het geblokkeerde kapitaal (de tegenwaarde voor een eventuele aankoop wordt voor de looptijd van de optie op de rekening veiligheidshalve als waarborg geblokkeerd) betekent dit 6% op 6 weken, of ong. 50% op jaarbasis.  We vinden ENER rond USD 22.50 nog altijd aantrekkelijk en geven een order om 5 puts december USD 22.50 puts aan USD 1.20 te verkopen. U kan de optieprijs hier opvragen:  http://finance.yahoo.com/q?s=EQIXX.X.U weet dat we voornamelijk in de sectoren biotechnologie, alternatieve energie en grondstoffen actief zijn.  We kijken natuurlijk ook verder. Zo lijkt ons E*TRADE FINANCIAL (ETFC / USD 10.93 / YTD – 11.5 %), een van de grootste Amerikaanse online brokers, op dit moment het bekijken waard.  Het bedrijf is een van de pioniers van de online handel voor particulieren.  De marktkapitalisatie bedraagt USD 4,6 miljard en telt 3900 werknemers.   Zoals u op de grafiek kan zien, is de koers sterk gedaald (grafiek: http://stockcharts.com/charts/gallery.html?etfc ). In de zomer haalde we nog USD 26.  Het bedrijf meldde vorige week voor het eerst in 5 jaar een kwartaalverlies.  De bank voert een afschrijving van USD 200 miljoen door.  Reden daarvoor is de nog steeds benarde situatie op de Amerikaanse kredietmarkt.  In tegenstelling tot haar concurrenten Ameritrade (AMTD) and Schwab (SCHW), bouwde E*Trade, naast haar traditionele online business,  haar activiteiten op de kredietmarkt sterk uit. Dat bekoopt het bedrijf nu. Het ergste op de hypotheekmarkt is waarschijnlijk nog niet over, maar prijzen onder de USD 10 vinden we aantrekkellijk.  We geven daarom een order om 7 puts januari 2008 USD 10.00 op E*Trade te verkopen aan USD 0.80.  Het aandeel `mag` nog eens 15 % dalen vooraleer we verlies op de positie maken. Voor een actuele optieprijs kan u de volgende link gebruiken: http://finance.yahoo.com/q?s=EUSMB.X. 

17:02 Gepost door in Orders | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ener, etfc |  Facebook |

21-10-07

Over AGFA en Black Monday

De Amerikaanse beurzen doken vrijdag 2,6 % in het rood. De Dow Jones daalde met 367 punten, de derde grootste daling van het jaar. Tegenvallende bedrijfsresultaten, van o.a. Caterpillar, Honeywell en 3M en de stijging van de olieprijs naar een recordniveau van USD 90 doen de angst voor een economische vertraging in de US toenemen. Bovendien biechtte nu ook de 4de grootste Amerikaanse bank Wachovia op dat haar kwartaalresultaat sterk te lijden had van de crisis op de hypothekenmarkt. Een hogere olieprijs geeft de Amerikaanse centrale bank door de toenemende inflatiedruk ook minder bewegingsruimte om de rente te laten dalen. Allemaal niet zo’n goed nieuws. En dan kunnen we ook nog vermelden dat het vrijdag precies 20 jaar geleden was dat Black Monday plaatsvond. Op 19 oktober 1987 daalde de Dow Jones 22,6 % op een dag.

Even terug naar eigen land. Hebt u de koers van AGFA-GEVAERT gevolgd ? Het wil maar niet lukken voor het bedrijf. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat het bedrijf sterk lijdt onder de hoge kost van grondstoffen en de zwakte van de dollar. De koers is op een jaar tijd gehalveerd: van EUR 21 in november vorig jaar tot een dieptepunt van EUR 10.52 nu.


agfa

We verwachten niet onmiddellijk verbetering, maar denken toch dat veel negatief nieuws nu in de koers vertekend zit. Prijzen onder de EUR 10 lijken ons goedkoop en een aankoop waard. Eventueel kan u ook put-opties schrijven. Voor een maart 2008 put met strike EUR 10 ontvangt u EUR 0.60 per aandeel. U moet dan Agfa aandelen kopen indien ze tegen maart volgend jaar onder EUR 10 noteren. Voor die plicht ontvangt u onmiddellijk EUR 0.60 per aandeel of 6 % van het onderliggende kapitaal. Als u gelooft in een sterke remonte van het aandeel kan u als alternatief voor een directe aankoop van de aandelen ook call-opties kopen, die u het recht geven het aandeel tegen een bepaalde prijs in de toekomst te kunnen kopen. Voor een september 2008 call met strike EUR 13 betaalt u bv. EUR 0.50. Eventueel kan u de kostprijs van de call financieren door het schrijven van puts. Alle optieprijzen op Agfa kan u hier oproepen : http://www.beursduivel.be/koersen.php?page=opties&naam=AGFA-GEVAERT&land=BE .

10:05 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: agfa |  Facebook |